Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon maar eten blijft maken. Bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten, merg of sap. De berm bij u om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en bereidingsmogelijkheden.Wie nieuwsgierig is naar het brede assortiment van supermarkt de aarde kan mee op stap met Wandeloogst. Dit keer in het buitengebied van Dongen.
Geertje Jansen van Wandeloogst is cultuur-historisch natuurgids en verzorgt deze wandeling. Naast de culinaire waarde van planten wordt ook ingegaan op haar cultuur-historische, medicinale, cosmetische waarde. Zo komen er ook diverse natuurverhalen aan bod. We gaan even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten gewoon op straat groeide. Een bijzonder wandeling met een smakelijke oogst.
Meld je nu gelijk aan door je gegevens in te vullen
"*" geeft vereiste velden aan
Kostenindicatie: ongeveer € 30-35 per persoon
Praktische informatie:
We zijn tijdens deze workshop grotendeels buiten. Een jas die bestand is tegen een eventuele drup regen en makkelijk schoeisel is aan te raden.
Opgeven per persoon.